Pro De Baander

BEDIENINGS ASSISTENT

 

Korte informatie over de cursus

 

In deze cursus leer je alle vaardigheden en vaktechnieken die bij de werkzaamheden van een bedieningsassistent horen. De tafel voor gasten gereed maken,  opdekken, gasten verwelkomen, bestellingen opnemen en serveren, afscheid nemen van de gasten en de tafel weer afruimen.

Je oefent het poleren van glazen en bestek, het indekken van een couvert, het maken van een planning en het hanteren van verschillende draagmethodes .

Voor deze cursus worden leerlingen gezocht die

  • Het leuk vinden om met gasten om te gaan
  • De voorbereiding willen doen voor de komst van de gast
  • De gasten correct leren bedienen
  • Hygiënisch kunnen werken

 

 

Na het behalen van het examen krijg je

een diploma SVH Bedieningassistent (BAS).  Daarmee kun je een goede start in de horeca maken. Misschien kun je daarna nog een vervolgopleiding doen in de horeca.

Verder werk je een dag in ons restaurant omdat je dan wat je geleerd hebt in praktijk kunt brengen.  Je zet het restaurant klaar en serveert uit wat in de keuken is bereid. Je leert omgaan met echte gasten. De cursus valt samen met de cursus Keukenassistent (KAS).  De schooltijden zijn die dag van 12.40 uur tot 19.30 uur.

DEZE CURSUS VOLG JE HET HELE JAAR, 8 LESUREN PER WEEK

DIRECT BELLEN